söndag 15 april 2012

Lite lamminfo!

Så nu har vi precis varit ute och märkt samt vägt de sistfödda lammen. 36 tackor har fött 63 lamm, dvs i snitt 1,75 lamm per tacka vilket är ett bra medel, men än kan mycket hända.
Igår fick en tacka trillingar men strax därefter blev en annan tacka lammsjuk och ville helt plötsligt inte låta en utav trillingarna vara ifred utan ansåg att den var hennes. Detta var en första-lammare (dvs född år 2011) och hon var inte speciellt stor, så jag trodde nästan att hon bara skulle få ett lamm ... och mkt riktigt, senare på kvällen födde hon aldeles själv ett lamm och det passade då ypperligt att hon fick adoptera en av trillingarna (två är det ultimata antalet lamm hos en tacka då de endast har två spenar).
Vårt lilla lamm som Lovisa döpt till Melker, fick flytta ut till sin mamma och storasyster igår och står nu tillsammans med dem i en separat box. Han är såpass pigg att han nu själv kan komma åt att dricka ut tackan spenar (jippi).

2 kommentarer:

Anonym sa...

SÖTA, vi får komma å kolla snart! Var på Aspö idag och där hade de små, söta getter - det borde ni skaffa:)! stor kram kusin Anna

Linda sa...

Ni är så välkomna så! Tycker dock att det räcker med de djuren som vi har just nu. Kram Linda