fredag 27 juni 2014

Här händer det grejer ....

Nu har vi äntligen invigt vår nya korvmaskin och gjort en varmkorv som vi kallar Wienerwurst. Denna korv skall värmas till ättemperatur i lättsaltat vatten. Korven får ej kokas då skinnet annars spricker vid för hög temperatur. Går även att äta kall utan att tillagas, eftersom den är både kokt och lättrökt.

Barnen är som tokiga i korven och tycker vi skall äta den varje kväll (vilket nog blir lite tråkigt i längden .... )
Viktigt att informera är att korven inte innehåller några tillsatser, förutom nitritsalt vilket behövs när köttet skall rökas. Dvs inget potatismjöl, inga konserveringsmedel, inga E-ämnen och framförallt inget rökarom. Med andra ord kan ni äta och njuta av denna korv med gott samvete. Visst är det häftigt!
Lite annorlunda utseende i kyldisken idag .... KUL!
Här ser ni korvmästaren Patrik med de goda kôrvarna.

Inga kommentarer: