lördag 7 augusti 2010

Hemma igen efter studieresa till Öland!

Då var man åter tillbaka i det vardagliga livet igen. Onsdag och torsdag var jag och Günther med på en studieresa för lammproducenter till Öland som länsstyrelsen arrangerade. Resan bestod av besök på fem stycken olika gårdar vilka alla hade den gemensamma nämnaren att de var lammproducenter, dock var ingen produktion den andra lik.  På en gård hade man precis byggt färdigt ett småskaligt slakteri där man hade för avsikt att slakta och stycka gårdens egna djur. Det var väldigt intressant att höra deras berättelse om hur det hade gått till att bygga slakteriet från det att idén kläcktes fram tills att livsmedelsverket var där och godkände anläggningen. Det var väldigt givande och vi hoppas verkligen att det kommer gå bra för dem.  

Förrutom alla de intressanta gårdsbesöken lärde vi även känna många nya trevliga människor vilket gjorde att tiden på bussen gick relativt fort då man har mycket gemensamt att prata om.  

Annars så har vi idag sålt ett texel bagglamm till en fårbesättning i Mariestad. Alltid lika roligt när några av de riktigt fina bagglammen kan få gå till avel. Vi hoppas verkligen att de kommer bli nöjda samt att han lämnar efter sig många och fina lamm nästa säsong.

Inga kommentarer: