tisdag 21 september 2010

Intressanta studiebesök på Orust!

Idag har vi varit hos Christina på länsstyrelsen i Uddevalla. Där diskuerade vi först det tänkta slakteriets planlösningen samt flöde. Mycket bra att ha denna kontakt då hon direkt kan svara på om man måste göra si eller så. Därefter så hade hon ordnat så att vi fick åka och titta på två slakterier i närheten av Uddevalla.

Det ena stället hade lammproduktion och hade precis byggt färdigt ett småskaligt slakteri som skulle besiktigas i slutet av september. Förrutom detta hade de även precis öppnat en liten gårdsbutik. Var ett väldigt intressant och inspirerande besök då de gladeligen delade med sig av deras erfarenheter som de skaffat sig så här långt. 

Det andra besöket var på Varekils slakteri ute på Orust. Detta var ett något större slakteri, som endast sysslade med legoslakt. Ägaren Jonas tittade på vår tänkta planlösning och kom med lite bra råd, därefter visade han oss runt på  slakteriet. Var ockå ett väldigt intressant besök.   Sist var vi inne i butiken RJ Närproducerat som låg vägg i vägg med slakteriet, vilken sålde kött ifrån slakteriet.

Vi tackar Christina samt alla vi besökte idag för att de var så snälla och tog sig tid att prata samt visa oss runt!


2 kommentarer:

Stig-Arne Samuelsson sa...

Go kväll!

Nu har jag skrivit min första kommentaren på bloggen. Vackra foton (bilder). Hälsa till Lovisa.

Morfar

Cecilia sa...

Ni är så fulla med energi. Lycka till med allt!