lördag 30 oktober 2010

Sov gott vår trogna vän Bistra!

Idag så har vi tagit avsked av vår trogna gammling Bistra (ni ser henne på bilden här intill, vilket är tagit för ca 4 år sedan). Bistra var av rasen Alpländische Dachsbracke och var en hejare på eftersök på framförallt rådjur. Förrutom att hon var bra på att jaga så var hon även en mycket trevlig familjehund, och hade de senaste åren sin egna plats ute på verandan, där hon  kunde strosa fritt och vakta gården (hon har inte stuckit hemmifrån en enda gång, sedan vi flyttade hit). Hon blev nästan sexton år gammal och har gett oss många fina minnen som vi tacksamt kommer att bevara.

Vi kommer alla att sakna henne ofantligt mycket, och framförallt kommer jag sakna hennes trevliga välkommnande då man hade varit någonstans och kom hem med bilen på uppfarten. Det hände aldrig att hon inte kom springandes viftande på svansen på uppfarten för att möta mig när jag kom hem (förrutom det sista halvåret då hon började få besvär med sina leder).

Sov gott Bistra ... vi saknar dig redan!


2 kommentarer:

Therése sa...

Vilken underbar bild på henne!

Anna sa...

Usch, va sorgligt. Bistra är ju den enda hund jag någonsin gillat. Kommer ihåg när hon bodde hos dig i GBG, mysigt. Tänker på er. kram kram Anna