tisdag 19 oktober 2010

Tacka riven av hund!!!! Varning för otäcka bilder!

Dagen slutade inte alls på något trevligt sätt idag. Günther satt i traktorn och åkte på vägen då han helt plötsligt såg att ett får låg alldeles för sig självt längst bort på betet. Han körde snabbt dit för att se vad som var fel och såg då till sin fasa att tackan hade blivit attackerad av något djur och låg där med tarmarna hängandes ut från buken och hade fruktansvärda smärtor. Günther vände genast om och åkte och hämtade bössan med vilken han sedan avlivade tackan. 

Nu efter att vi har tittat lite närmare på vilka skador hon hade, så är vi tämligen säkra på att det är en hund som har åsamkat henne dem.

I efterhand så kan Günther erinnra sig att han på kvällen dagen innan vid ca nio tiden hörde en hund skälla frenetiskt (i den riktning där fåren betade). Fåren sprang även omkring fram och tillbaka i hagen, men det trodde han berodde på att de endast lekte (vilket de gör ibland, speciellt på kvällarna). Dock är vi nu rätt så säkra att det antagligen var då tackan attackerades.

Ingen rolig vetskap att veta om att tackan legat där sedan igår kväll med dessa plågsamma smärtor.... man mår rent ut sagt pyton.

Vill i och med detta uppmanna alla hundägare att hålla uppsikt på sina hundar och inte bara släppa ut dem lösa på kvällarna och låte dem rasta sig själva. Jag tror inte de skulle tycka det var så kul och hitta deras hund så svårt attackerad att de skulle bli tvugna att avliva den på plats!

Är det någon som sett eller hört något i trakten, så får ni väldigt gärna höra av er till oss.

Hoppas verkligen vi slipper se något mer djur lida på detta sätt, för det var verkligen ingen trevlig syn och tanken på att detta stackars djur har legat så länge med dessa plågsamma smärtor gör riktigt ont i själen.

3 kommentarer:

Sofia (grannen) sa...

Christer säger sig också ha hört en hund skälla i måndags kväll o han hade undrat om det var någon som var ute o jagade så här sent... Hoppas verkligen detta var en engångsföreteelse, usch!!

Anna sa...

Usch, fy va vidrigt:(

Cecilia sa...

stackars stackars djur.