onsdag 10 november 2010

Snöoväder!

Idag vaknade Lovisa och tittade ut genom fönstret och skrek sedan med ett leende på läpparna

-Mamma titta snö... idag kan jag ha min overoll till dagis!

Roligt att iallafall barnen kan glädja sig åt denna snö, som jag personligen tycker kunde ha väntat tills iallafall mitten på december innan den kom. Men, men nu är den här, men inte för att stanna för länge hoppas jag.

Korna och kalvarna tog vi dock in i stallet idag och de såg rätt så nöjda ut att få komma in och speciellt den minsta kalven, hon gick och lade sig direkt i halmbädden i kalvgömman. Så fort det blir bättre väder och det har torkat upp alternativt frysit på så får de gå ut på dagarna igen, men som det ser ut nu så mår de nog bättre av att gå inne ett tag.

Försökte ta några kort på fåren, men det var inte så enkelt då snön bara yrde runt kameran. Bifogar dock två stycken så ni ser hur det har sett ut här idag. Notera speciellt tackan som ligger och vilar med huvudet rätt ner i snön, såg rätt så roligt ut.

Fåren kommer få gå ute ett tag till då maskinhallen inte är färdig för inflytt ännu. Dock fryser inte fåren med sin tjocka ull, utan man får bara se till så de har ordentligt att äta, så mår de bara bra av att vara ute i den friska luften.
3 kommentarer:

Madeleine sa...

Der erste Schnee...=)...wie schööön!!
Bei uns regnet es nur, fieses Schmuddelwetter!

Linda sa...

Na ja, wir hätten gerne einbisschen mit dem Schnee gewartet, aber Lovisa hat sich rissig gefreut!

papa sa...

.... dat wurde ja mal zeit.... das de was schreibst,......!!