tisdag 25 januari 2011

Idag stod provtagning av får på agendan!

Så, nu är jag återigen inne och bloggar lite. Det har varit strul med vår router (den gamla gick sönder och vi fick då en ny på garantin, men den var inte alls lika bra som den gamla osv osv osv ... skall ta mig till Media Markt imorgon och reklammera ordentligt).

Idag har veterinären Elvy varit här och tagit blodprov på 54 får. Måste säga att det gick väldigt bra. Tog mindre än 2 timmar och fåren fick minimal stress då de stod ihopträngda på en liten yta. Günther höll fast dem, Elvy tog proverna och jag protokollförde samt såg till att de tog rätt djur.

Orsaken till att vi gör detta är för att vi är med i kontrollprogrammet mot fårsjukdomen maedi-visna.  För att kunna sälja livdjur så är det mycket bra om man kan intyga att ens fårbesättning är maedi-visna fri. Vår besättning är sedan tidigare MV-fri, men med ett intervall på ca 3 år måste man alltid ta nya blodprover för att få ett aktuellt intyg. Passade prefekt att göra detta nu, då de är relativt nyklippta och därmed lättare att sticka.
3 kommentarer:

Anna sa...

Ha ha, vilka gulliga (fåren alltså)! Cornelis sov som en stock inatt,ni borde komma hit oftare:)! Nu ska här lagas fisksoppa! kram kram

Linda sa...

Lovisa & Vincent somnade också så fort de satt i bilen. Väl hemma var det sedan lite kvällsmat och sedan hopp i säng ... utan protester, heeelt underbart!
Tack återigen för den fina jackan och den suveränt goda tacco-tårtan, kram på dig!
Ps Idag kan du allt ta och dricka ett glas extra vin, tycker jag Ds

Cecilia sa...

va roligt att du är igång och bloggar igen så att vi kan följa livet på gården!