måndag 16 maj 2011

Vår nya avelstjur har kommit!

I onsdags kom vår nya tjur Faust av Alslöf. Vi var och tittade på honom förra lördagen på Alslöfs gård som ligger i närheten av Halmstad. Han är efter prövningstjuren Dragos av Duderö och har väldigt fina ben och exteriör enligt vår bedömning. Hans vikter är inte de allra högsta, dock anser vi att det är bättre att ha en tjur med bra ben som kan hålla länge än en tjur med höga vikter vilken efter ett par år bara får problem med sina ben eftersom de blir för tunga. Naturligtvis tittade vi även på hans avelsvärden vilka såg bra ut. Tjuren verkar även lugn och harmonisk vilket vi också lägger stor vikt vid.

På torsdags eftermiddagen släpte vi ut honom till vår kossor, och det dröjde ingen lång stund innan de nyfikna kossorna kom fram och sniffade samt var tvugna att stångas lite med honom (var väl tvugna att imponera lite inför nykomlingen). Dock det dröjde ingen lång stund innan de lugnt och stillsamt återgick till att beta, medans tjuren påbörjade sitt arbete med att bekannta sig med kossorna, en i taget.



4 kommentarer:

Karin och Karl Nilsson sa...

Hej! Vilken fin hemsida och blogg ni har!! Kul att se Faust och det verkar som om han trivs :)
Ha det så bra!
Karin och Karl

Veronica Nyman sa...

Oj, sicken snygging!!! Vad kul med ny avelstjur - avel är så roligt!!

Linda sa...

Ja, visst är han. Han syns väldigt väl bland våra kor för han är en aning mörkare i färgen än vad de är.
Ja, avel är jättekul dock tar det sååå lååång tid innan man kan göra en utvärdering när det gäller nötkreaturen eftersom de är dräktiga så himla länge.

anna sa...

Huhu, vilken tjurnacke...