söndag 24 juni 2012

Vår "nygamla" logotype!!!


Tänkte jag skulle berätta lite om vår nygamla logotype som en del kanske har sett i vår "griskött"-annons i SLA förra veckan.

Dock allra först börjar vi med Wikipedias föklaring av ordet logotype:
En logotyp (från engelskans logotype), ofta förkortat till logo eller logga, är en symbol eller grafisk bild som symboliserar ett företag, en organisation eller representerar ett varumärke. En logotyp består oftast av en symbol kombinerad med företagsnamnet i en specifik stil och färg; ibland endast av en stiliserad version av företagsnamnet.

Nu så undrar ni kanske varför vi har ett träd som logga?

Ja, hur skall jag förklara det.

Naturligtvis var vår första tanke att det skulle vara något djur, kanske en tjur eller ett lamm ... eller varför inte ett linderödssvin, men som ni förstår så kunde vi helt enkelt inte bestämma oss för någon av djuren. Jaha, vad skulle vi välja då? Något som har anknytning till naturen kanske iom att vi båda gärna är ute i naturen samt är jägare. Vi började diskutera vilka olika träd det fanns och kom då relativt snabbt på att en ek skulle få symbolisera vårt företag. Till saken hör att det på gården Lilla Spännefalla står en mycket gammal och fin ek vilken nu har fått en helt ny betydelse för oss. Denna ek ser ni på fotot här ovan vilken Sara Gustafsson har tagit med sin kamera. Hon har även hjälpt oss att få till det grafiska i loggan med text, cirkel, storlekar osv. Själva eken har jag själv målat i akvarell och tycker faktiskt att resultat inte är så pjåkigt. Får passa på att tacka Sara så mycket för hjälpen ... är riktigt nöjd med resultatet.

Inga kommentarer: