fredag 21 juni 2013

GLAD MIDSOMMAR

Jaa, då var det redan sommar och nu tom midsommar. Vad tiden går fort när man har roligt. Arbetet tar liksom aldrig slut nu när det aldrig blir mörkt på kvällarna. Läste häromdagen i tidningen att prinsessan Madelene hade gift sig, tur ändå att SLA finns så att vi som aldrig tittar på TV får reda på sådana viktiga saker :-).
Mycket har hänt sedan jag skrev här sist. Jag har börjat jobba på Calles Bygg igen efter min föräldraledighet. Arbetar måndag, tisdag onsdag där och sedan torsdag, fredag här hemma på gården. Blev en rejäl omställning men tycker det har fungerar bra än så länge. Kan då hjälpa till lite i butiken på torsdag och fredag om så behövs alternativt ta hand om allt pappersarbete (som ju inte sköter sig självt). Djuren kräver också lite arbet dock naturligtvis lite mindre nu när de går ute .. den daglig tillsynen får man inte glömma .... speciellt våra får som inte får bli liggandes på rygg och även de kossor som ännu inte har kalvat.
Idag på midsommarafton pågår arbete i butiken. Kylentreprenören är där och ser över kylanläggningen samt flyttar ut kyldisken 60cm ifrån ytterväggen så att vi skall få lite mer arbetsyta bakom disken. Därefter så skall skåpen som står ut mot butiken få en lite trevligare inklädnad så att vi äntligen kan ta bort det provisoriska tyget som har varit där tills nu.
Imorgon lördagen den 21 juni så har vi öppet som vanligt igen 10-16, VÄLKOMNA!
Fåren som har fått nytt parasitfritt bete efter det att vi tagit första vallskörden.
Bagglamm med korsningen suffolk/texel som har vuxit bra!
Barnens sandlåda har rensats på ogräs samt fått ny fin sand.

Inga kommentarer: