lördag 30 november 2013

Ni har väl inte missat följande reportage i SLA!

Linda och Günther fick pris - igen

Fick SM-silver i Östersund

I Tibro finns numera ännu mer prisbelönt kött. Förutom det redan guldbelönade ”sidfläsket med örter” har Lilla Spännefalla gårdsslakteri fått en silvermedalj för sitt varmrökta älgkött med enris i klassen värmebehandlat kött.
Publicerad: 2013-11-19 15:55 | Uppdaterad: 2013-11-20 14:22
Lilla Spännefallas ägare Linda och Günther Samuelsson bedriver uppfödning av köttrasen limousin, lamm och linderödssvin i Tibro. De har deltagit i ”Öppna SM i Mathantverk 2013” i Östersund anordnat av Eldrimner, ett nationellt resurscentrum för mathantverk. 587 bidrag var inlämnade i 40 olika klasser vilket var ett rekordhögt deltagarantal. Men riktigt nöjd är inte Günther, som tävlar för att vara i den absoluta toppen:
– Asch, jag vill självklart vinna guld, som vi gjorde senast. Linda replikerar med ett brett leende:
– Jag är både stolt och glad över att ha fått en silvermedalj och ett fint diplom. Östersundsjuryns kommentar till Tibroprodukten är denna: ”Mycket fint utseende och snittyta, saftig konsistens och bra salthalt.
Det var i mars 2012 som livsmedelsverket godkände det småskaliga slakteriet och vilthanteringsanläggningen i Lilla Spännefalla. Ett halvår senare öppnade Linda och (Hans-)Günther sin gårdsbutik där det mesta i köttväg finns. Förutom djurproduktion och försäljning av livsmedel restaurerar de även gamla stenmurar och hyr ut stugor i bygden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis! Bra jobbat! /Anna D