söndag 7 augusti 2011

Sista dagen på semestern går mot sitt slut ...

Ja, då var semestern slut för min del. Imorgon går allvaret igång igen.

Här på gården fortsätter dock arbetet som vanligt och de senaste dagarna har det hänt rätt så mycket.

I måndags var Anneli Carlsson från länsstyrelsen här och tittade på några av våra först födda texel bagglamm och hade en genomgång om vad man skall titta på inför ett urval av bagglamm som vi tänkt ta med till riksbedömningen i Örebro. Det var en trevlig och intressant förmiddag, där vi pratade mycket om får samt lamm och allt som kretsar däromkring.

2:a skörden vall är avklarad utan en enda regndroppe vilket vi är mycket tacksamma för.

En kille ifrån Tyskland är nu här på besök, vilken är intresserad av att börja hos oss när slakteriet är klart. Tanken är isåfall att han skall hjälpa till med slaktning, styckning, förädling av kött samt även att ta hand om djuren på gården tillsammans med Günther. Han är utbildad slaktare och har arbetat mycket med framförallt får (levande alltså).
Så igår fick han visa lite vad han går för genom att klippa 9 bagglamm som vi har sett ut inför riksbedömningen. Det gjorde han väldigt bra och man kan nu bättre se hur lammen verkligen ser ut.
Idag har Günther och Björn (som han heter) testat ett nytt recept på lammkorv vilket vi nu strax skall avkosta (spännande).


Inga kommentarer: