tisdag 6 september 2011

Vår nya avelsbagge

Här kommer två foton på vår nye avelsbagge. Bra ben, bra rygg, fint ansikte (och det fanns det många på utställningen som inte hade). Nu skall han stå 3 veckor i karantän i stallet för observation, så han inte har någon smittsam sjukdom som skulle kunna smitta ner vår besättning. Innan vi ställde honom i karantän fotbadades han med zinksulfat, som man fick med sig från veterinärerna på auktionen, detta för att förhindra att han skulle bära med sig fotröta ifrån auktionen. Innan man lämnade auktionslokalen fick även alla auktionsdjuren en spruta med avmaskningsmedel utav veterinärerna.


6 kommentarer:

Sofia (grannen) sa...

vilken go bild på vincent och baggen!!

Linda sa...

Ja, visst ser det ut som om han skulle kunna leda baggen i kopplet precis som en hund.
/ Linda

Annelie Hansson sa...

Vilken snygging, och vad trevligt att den är så hanterad. Har följt din blogg ett tag och tycker det är väldigt trevligt att följa era gårdsbestyr!
Hälsningar från Annelie i Norrbotten

Linda sa...

Alltid lika roligt när bloggläsare gör sig till känna.
Såg på din blogg att du också hade får samt mycket att göra med både ditten och datten som man har när man bor på en gård. Dock anser vi att det är det som kallas livskvalité.
MVH

Sara sa...

Härliga kort! Verkar som att ni fått tag i en väldigt snäll bagge.

MadelynFitzpatrick sa...

Have no money to buy a building? Worry not, just because this is real to receive the credit loans to solve such kind of problems. Thus take a financial loan to buy everything you need.