torsdag 20 oktober 2011

Hela familjen är förkyld!

Här på gården hostas det och snoras för fullt just nu. Hela familjen har nämligen blivit rejält förkylda och iom det, så är man lite hängig och orkar inte riktigt lika mycket som vanligt, men men ... snart är vi väl bättre igen (den finns ju faktiskt värre saker än en liten förkylning).
Har lagt in en bild ifrån det övre planet, där det sakta men säkert bara blir mer och mer "ombonat". Just nu håller de på och river upp de gamla golven som vi hoppats kunna återanvända, men tyvärr ville inte vårt lokala lilla hyvleri åta sig uppdraget att fixa till dem (synd tycker jag). Så istället får det väl bli en ny ekparkett. Kenneth från Jonssons rör är här och lägger värmerör, så i slutet av nästa vecka kommer vi förhoppningsvis kunna börja elda och släppa ut värmen i alla våra element igen på undervåningen. Är lite smårått just nu på mornarna när man skall ta sig upp ur sängen (brrrr). Elektrikern var också här i måndags och förberedda för alla lampor i taken, så med tiden så kommer det även bli lite belysning där uppe (kul).

På bilden nere till höger ser ni en bild på slakteriet. Takmembranet är på samt vindduken, så huset är i princip regntätt. Antar att de härnäst kommer lägga på plåttaket. Min sysselsättning är som vanligt att måla .... vindskivor, knutbrädor och fönsterfoder (precis är den utv målningen av huset klart, så får jag börja med slakteriet, men jag vill inte gärna att virket står obehandlat över en vinter ... känns inte rätt helt enkelt, så jag får måla lite på kvällarna ett tag till :-)). Vad som är bra är dock att panelen kommer färdiggrundad i faluröd färg, så den fasaden kommer att målas klar på våren.
1 kommentar:

Cecilia sa...

Ni får krya på er!