tisdag 11 oktober 2011

I år blev det en jämn 10-taggare!

Igår var det då dax för den årliga älgjakten. Jag höll mig i år inomhus (tyckte inte det passade att sitta på älgpass höggravid, hade dessutom inte haft något bra att ta på mig som hade passat) tyckte karlarna kunde fixa en älg själva i år utan min hjälp :-) .... och det gjorde de med besked.

Älgen fälldes redan halv åtta på morgonen och därefter började det mastodonta arbetet med att forsla ut skogens konung från ett skogsområde där ingen traktor (eller för den delen en höggravid) kan ta sig fram (älgen vinchades fram mha många meter rep). Kan garantera att männen var ordentligt svettiga därefter. Men halva jakten är ju att ta hand om bytet också.

Skall verkligen bli gott med lite älgkött framöver.
2 kommentarer:

Bernhard Klein sa...

Hej, tyvärr endast på tyska, da ich jeden Tag im blogg eure Fortschritte in der Schafszucht, den Hausumbau und den Bau des neuen Schlachthauses bewundere, habe ich auch sofort den Elch gesehen. Waidmannsheil !! Das ist aber mehr als nur ein Fahrradlenker.
Weiterhin alles Gute und viel Erfolg
Bernhard

Anders sa...

Det var ju ingen pinnatjur som du sa i telefonen. Det var rejäla grejer. Skojigt att se att ni har lyckats så snabbt på morgonen. Mycket fin älg.
Hälsningar Anders