söndag 9 oktober 2011

Ingen vidare bra stämning här på gården just nu!

Hade ingen lust att skriva på bloggen igår, trots att jag var ledig och hade haft lite tid.

För det första så har vi blivit bestulna här på gården (två stycken motorsågar samt en röjsåg inkl sele och hjälm av märket Stihl, 2 st stängselstolpsklubbor, 2 st 10l dunkar med bensin resp diesel samt 2 eller 3 behållare med olja). Det som är jobbigt är att vi är säkra på att dessa grejor inte stals vid ett och samma tillfälle, eftersom Günther använde den ena motorsågen i onsdags och då saknades redan den andra, men han tänkte inte mer på det vid det tillfället. Utan att vilja beskylla någon, så är det för tillfället väldans ruljans på folk här på gården iom att det är två byggarbetsplatser här och det gör det hela extra jobbigt. Man vill ju verkligen inte beskylla någon utan bevis, men samtidigt så tär det som har hänt på ens humör.... tyvärr! Till saken hör att vi aldrig tidigare har blivit bestulna här på gården och att ta sig hit nattetid med två stycken hundar ute och senosor på belysningen i allén tror jag inte är det första stället som en vanlig inbrottstjuv väljer.

För att inte vara det enda tråkiga som hänt här på gården så gick även våran fina papegoja Schocko och dog igår förmiddags. Han var ute som alltid i sin bur på verandan och helt plötsligt kom murar-Stefan in och sade att han låg livlös på botten i buren. Günther försökte få igång honom igen med vatten men han somnade sedan in i hans famn. Schocko blev ca 17 år gammal och har följt mig och Günther i ca 14 års tid (17 år är ingen ålder för en papegoja som kan bli hela femtio år, om allt vill sig väl).


5 kommentarer:

Ann Tidström sa...

Usch låter inget vidare det där. Jag hoppas verkligen ni kan reda ut det o gå vidare. Det är ju alltid jobbigt att behöva misstänka folk som är på gården. Vi hoppas turen vänder nu o att vi inom en snar framtid kan skicka våra djur till ert slakteri :)

Veronica Nyman sa...

Hej Linda,
vi hade inbrott uppe på vår gård i Svekhult i somras där de tog precis samma typ av saker - motorsåg, röjsåg mm. Farsan polisanmälde. Tänker om det är samma människor......vi har heller aldrig haft inbrott förut.

Linda sa...

Det konstiga här är dock att vi är säkra på att alla sakerna inte försvann vid ett och samma tillfälle, utan vid två olika tillfällen, samt att garaget stod olåst fullt med byggarbetarnas maskiner ????? Men, som sagt vi har ju inga direkta bevis ... jag hoppas bara att personen (eller personerna) ifråga kanske kommer på andra tankar och lämnar tillbaka sakerna ... jag har inga som helst problem med att förlåta och glömma, huvudsaken är att vi får tillbaka grejerna (det är ju saker som vi hela tiden behöver).

Anna sa...

Nämen, du sa inget om Schoko idag ju, guuu va sorgligt. Hon har ju alltid funnits med i bakgrunden när man hälsat på. Blir det ngn ny fågel? STOR KRAM

Cecilia sa...

Ja det var sorg och saknad av olika slag. Och en förlorad tilltro till människan. Alla goda tankar till er.