onsdag 5 oktober 2011

Takstolarna är på plats!

Idag har det återigen hänt mycket på gården. Alla takstolarna förrutom en har kommit på plats på slakteriet så nu kan man lättare se hur byggnaden kommer att passa in i gårdsmiljön och än så länge känns det som vi har valt helt rätt placering. På den högra bilden kan ni se att den bakre delen av slakteriet kommer ha en högre invändig takhöjd än den främre delen. Detta för att kunna lyfta upp de stora slaktkropparna från nöt och älg exempelvis. Innan de sedan flyttas in i kylrummet så delas de upp i fjärdedelar och man behöver då inte så hög takhöjd.
Inne i huset håller murar-Stefan på och putsar upp bägge murstockarna på vinden medan snickar-Stefan och Henrik snickrar vidare på fasaden.
Günther har idag tagit in alla tackorna i fårstallet eftersom Rocco kommer och klipper dem nu på fredag och då måste de vara torra i ullen annars går det trögt. Skall försöka ta lite kort på dem på fredag då jag är ledig, är nämligen alltid lika roligt att se när fåren klipps .... det ser nämligen så himla enkelt ut (men är det inte ... om jag skall tro min man iallafall).

Tryck här så får du se hur man klipper får riktigt fort!!!
2 kommentarer:

Ulla Wallin sa...

Det är så spännande varje gång jag ser gården på håll, och jag håller verkligen med om att det händer mycket med både slakteriet och boningshuset. Så roligt att ni dokumenterar med många bilder och berättar om vad som sker. Blir roligt att titta tillbaka på och minnas. Jag har också sett filmen du länkade och vilka hejare på att klippa får, rekord på strax över 17 sekunder. Klockade du tiden för er "fårklippare"? Nytt rekord?
Ull(a)

Linda sa...

Nja, Rocco är absolut duktig, men inte lika snabb som dessa världsmästare. Om jag inte missminner mig så tror jag han nämde att han gjorde ungefär ca 20 st i timmen och det blir ju ett får på 3 minuter, vilket inte heller är fy skam.