söndag 11 mars 2012

Nu börjar det närma sig ...

Ja, då var det ett tag sedan jag skrev något på bloggen igen. Känner att det är väldigt mycket som skall göras just nu när jag får lite tid över (utan barn)och då får helt enkelt bloggen ligga på lä ett tag.
Vad är det som har hänt det sistone då kan man ju fråga sig, bla så har Rocco och Linda varit här och klippt alla tackorna samt baggarna, så nu är de rena och fina inför stundande lamning som beräknas börja runt andra april. Vaccinering mot gasbrand hos ungtackorna har påbörjats samt alla tackorna har fått lite vitamin E samt Selen inför lamningen.
Günther och Lovisa har varit på en snabbtripp till Tyskland och införskaffat diverse utrustning till slakteriet.
Imorgon kommer ännu mer utrustning till slakteriet ifrån Tyskland med lastbil (tror det var 14 pallar med allt möjligt ... rökugn, kartonger, skållmaskin mm). Skall bli spännande att se om vi får plats med allt material.
På torsdag så är det då äntligen dags för dagen D då vårt slakteri skall besiktigas av livsmedelsverket. Besiktningsmännen kommer vara här kl 10 och besiktning beräknas ta ca 4 timmar. Skall bli välidgt spännande och intressant att se hur en sådan besiktning går till.Inga kommentarer: