tisdag 29 maj 2012

Idag hade vi dagisbesök!

Idag har Lovisas avdelning Hejsan från förskolan Sprattelbo varit här på besök. De har som tradition att hitta på något riktigt roligt så här på slutet av terminen och i år bjöd vi därför hem dem till oss.
Först gick vi och hälsade på alla fåren och passade då på att mata lammet Schaun, vilken glatt lät sig klappas av alla barnen. Därefter gick vi till hönshuset och tittade på hönorna samt kollade om dom hade lagt några ägg.
Att åka traktor brukar vara en utav höjdpunkterna när man som barn besöker en bondgård. Dock är det svårt att låta 17 barn åka traktor samtidigt, så istället fick de åka släpkärra efter traktorn. Kärrans golv var täkt med halm så man satt både mjukt och skönt. På denna lilla åktur såg vi kossorna och kalvarna betandes på fältet samt ett rådjur som sprang över gärdet. Vi gjorde ett kortare stopp vid gårdens äldsta träd ,vilket är en ek som vi uppskattar vara ca 350 - 400 år gammal. Stammen är så tjock, så att alla barnen kunde stå runt trädet.
Därefter visade Günther hur ett bisamhälle ser ut (Max räknade ut att det var exakt ettusenfem stycken bin i kupan ... inte dåligt för att vara en 4-åring).
Åter tillbaka från traktorfärden så hade Björn satt igång grillen och det bjöds på korv tillverkad här på gården. Alla barnen var rejält hungriga nu efter alla nya synintryck och åt med god samt stor aptit (... roligt att se).
Efter maten så kom baggen Bernd på besök och alla barnen som ville fick sitta upp och klappa på honom. Därefter var det fri lek och hembakad muffins som gällde innan bussen kom och hämta dem igen klockan halv två.

Hoppas verkligen att barnen hade det lika roligt som vi denna dag samt att de bär med sig lite synintryck vilka de kan återberätta för föräldrar och syskon där hemma.


1 kommentar:

Therése sa...

Det var inte dåligt besök.... Då förstår jag att det var fullt upp. Lät som en riktigt rolig dag för alla barnen!