måndag 9 september 2013

Lite info bara ...

Jag hinner tyvärr inte med bloggen alls just nu och det är lite trist tycker jag. Dagarna samt nätterna är fulla med arbete för tillfället och jag i stort sett stupar i säng varje kväll (samt ibland även på morgonen).
Alla lammen har nu separerats från sina mammor, är vägda samt uppdelade i tacklamm samt bagglamm. Allt gick förhållandsvis fort och nu är det bara att se till att de håller sig bakom stängslet. Första natten var väldigt högljud och jag gissar att många grannar undrade vad som stod på. Dock redan dag två så hade alla lugnat ner sig. Tror att tackorna faktiskt är lättade över att inte behöva dia sina lamm längre eftersom lammen nu är väldigt stora. Den största vägde 60kg.
Vi har även hunnit med att delta på Skövde matfestival. Vädret var växlande på fredagen med regnskurar blandat med uppehåll med på lördagen var det riktigt fint fram till kl 17 då himlen öppnade sig och det vräkte ner regn. Dock hade vi då sålt slut på i stort sett alla korvar så det gjorde inte så mycket. Vi är väldigt nöjda med den helgen och ser redan fram emot nästa års festival då vi garanterat kommer vara med igen.
Bagglammen går nu i hagen direkt framför butiken.
Günther bakom kyldisken på Matfestivalen i Skövde.

Jag och Björn mitt uppe i kôrv-försäljningen.

Inga kommentarer: