onsdag 2 mars 2011

Rävar inskickade till SVA!Idag har Günther varit på kurs i Grästorp  (Diplomerad livsmedelsutbildningm inriktning kött, framförallt vilt och gårdsnära slakt, 6 dagar) och därmed fick jag vara hemma, då lillpojken inte fått dagisplats förrän nästa vecka. Har alltså börjat arbeta igen, men får en mjukstart nu i två veckor eftersom Günther är på utbildning.

På bilden ser ni Günther med några av de rävar som han skjöt förra veckan. Statistiken för jaktåret är därmed 22 stycken i dagsläget. Fem av rävarna skickade vi igår in till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för undersökning beträffande dvärgbandmask. Hoppas verkligen inte att omfattningen av denna parasit är  stor i landet, för då kommer vi inte kunna plocka blåbär och stoppa i mun fritt i naturen och det vore tråkigt, framförallt för alla barn.

Läste precis på deras hemsida att SVA nu har undersökt de nio rävar som kom från samma område som den räv som för en månad sedan påvisades infekterad med rävens dvärgbansmask. Ingen av dessa nio rävar bar på smittan. Det var bra nyheter.

 
2 kommentarer:

Cecilia sa...

har alla dom rävarna bott i er skog? det var inte dåligt.

guenther sa...

jooo, det finns många till,......