onsdag 15 juni 2011

Kort sammanfattning av de 2 sista veckorna!

Lite svårt att hinna med bloggen just nu, men här kommer en kort sammanfattning vad som hänt de senaste veckorna.

Ensilagebalarna är klara här på gården (75st stora och välpressade balar). Blev väldigt fint och torrt ensilage pga perfekt väder. Vi hackade det extra smått, så detta ensilage skall fåren få smaska på när gräset slutat växa ute.

Ännu en kvigkalv efter den franska semintjuren Tastevin föddes förra veckan. Kon gick ca 10 dagar över tiden, men födde därefter kalven utan några problem. Vi såg redan med blotta ögat att det var en stor kalv och trodde då naturligtvis att det var en tjurkalv, men nej, det var en kvigkalv som vägde hela 56 kg. Lite mycket tycker vi, men jag antar att det har att göra med att de nu har gått ute ett bra tag och har haft bra med gräs att äta och då bör ju även fostret växa rejält i magen.

Ombyggnadsarbetenen pågår för fullt. Vilket naturligtvis medför att jag varje kväll måste måla panel och foder, så att de hela tiden har färdigmålat material att tillgå.

Två tackor är fortfarande kvar i fårstallet eftersom de ännu inte har lammat, vore dock bra om de kunde göra det nu snart, så vi kunde köra ut ströbädden och göra rent i stallet.

I måndags körde vi ut all fastgödsel på en del av de nyskördade vallarna. Så nu är gödselstán tom. Så mycket regn vore bra nu, det kom ju lite igår men mer är att vänta till helgen, så det blir nog bra.


1 kommentar:

Ulla Wallin sa...

Hej på er från Götet,
Lika spännande varje gång att läsa er hemsida. Jag kommer snart och tittar på allt som hänt den sista veckan.
Lovisa, värper din höna några ägg?
Ulla