lördag 3 september 2011

Baggauktion i Linköping

Idag har det varit en lång dag. Gick upp kl 6.00 för att förbereda frukost och ta fram kläder till barnen. Kl 8.00 kom vi iväg alla fyra med färdriktningen Linköping, där det idag var dags för den årliga baggauktionen.
Auktionen bestod av några finull-baggar, en dorset-bagge, åtta suffolk-baggar och 45 texelbaggar. Vi var framförallt ute efter en texelbagge samt skulle kolla in suffolkbaggarna och se vad de gick för.

Den dyraste texelbaggen gick för 25.500:- + moms och de billigaste för 3.000:- +moms. Var väldigt intressant att se så många baggar, det var nämligen ingen som var den den andra lik. Vi ropade in en bagge som hade en femma som helthetsbetyg. Han var väldigt lugn och fin, och efteråt fick vi redan på att han kom ifrån ett LSS-boende där de boende fick hjälpa till med skötseln av fåren på gården. Det förklarade hans lugna sätt iom att han hade blivit väldigt ompysslad och välskött utav de funktionshindrade. Skall försöka ta lite bättre foton på honom imorgon.

Klockan halv sex bar det av hemmåt igen och det tog kanske högst fem minuter innan både Lovisa och Vincent sussade söt där bak i bilen.


2 kommentarer:

Anna sa...

Grattis till baggen! Va stora barnen är, vilken härlig kalufs Vincent har. Alldeles för längesedan vi sågs helt enkelt. kram kram

Linda sa...

Ja du, de bara växer och växer. Igår försökte vi oss faktiskt på att klippa Vincents kalufs, vilket slutade med lite mindre hår på huvudet och mycket hår överallt ... och snabbt in i duschen för att få bort allt det övriga håret som lyckats hamna i hans mun och i ögonen (det var ett fasligt liv kan jag lova). Därefter somnade han gott nybadad, friserad och väldigt trött.
Vi får absolut försöka ses någon helg framöver. Kram