tisdag 7 februari 2012

Kylan är här!

Lagom till att den riktiga kylan kom till slakteriet som kom även kylan utomhus. Har varit riktigt kallt de sista dagarna och jag tyckte riktigt synd om kylentreprenörerna som försökte löda kopparledningar i 16 minusgrader och en vindstyrka på ca 7m/s. Imorgon är de dock helt klara och därefter skall Morgan Larssons Bygg fixa till hålkärlssocklar samt måla golvet. Vi har valt den riktigt fina och upplyftande färgen ljusgrå till golvet. Efter en stunds överläggande kom vi fram till att den fina färgen matchar betonggolvet allra bäst, dvs om slitage uppstår så syns det inte lika mycket som om vi hade valt ett grönt golv (vilket var mitt första val för att få in lite färg i den annars rätt så sterila atmosfären).
Annars så är det rätt så hektiska dagar just nu, mycket som skall göras både med slakteriet, djuren och familjen i övrigt. Nu när det varit så fina dagar så har jag varit ute med barnen och åkt lite pulka och stjärtlapp vilket är en uppskattad aktivitet (av mamman också ... testa stjärtlappen, den är faktiskt en riktigt höjdare).
På bilden nedan ser ni vår katt Zelma som verkar stortrivas i vädret just nu. Hon är en riktig utekatt och en hejare på att fånga möss. Om det regnar eller i övrigt inte är något vidare kattväder så hittar man henne gärna inne i får- eller kostallet liggandes i någon halmhögg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att höra att ni hinner med lite pulka mellan att allt jobb. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet. Stor kram kusin Anna