söndag 17 februari 2013

Sena kvällar ...

Nu har det varit en lite körig period igen. Vi har hunnit mkt men det tar på krafterna att arbeta långa dagar (och även nätter ibland). Dock i fredags hann jag och Angelica att grundvaccinera vår lamm mot gasbrand, ge alla tackorna vitamin E och selen samt att även avmaska dem. Det gick väldigt bra, vi stängde in dem i ett trångt utrymme vilket medför att man lätt kommer åt dem och de blir inte så nervösa och springer omkring för mycket. De är ju trots allt dräktiga och därför skall man naturligtvis ta det extra lugnt.

Vi hann också med att flytta lite kalvar och kvigor inne i stallet. Vi separerade på några kor och kalvar som var såpass gamla att kalvarna bör klara sig själva och kossorna bör få lite tid att återhämta sig innan nästa kalvning skall äga rum. I och  med detta så var det lite råmande ifrån stallet i fredags kväll samt även på lördagen, men nu har de lugnat ner sig.

Günther och Björn har haft fullt upp med att legoslakta och stycka lamm samt naturligtvis att ta hand om kunderna som kom till butiken.    

Inga kommentarer: